fredag 21 januari 2011

Den tredje fasen

Kopiera denna artikel till din blogg och sprid den över bloggosfären!!!

De ökande problemen inom Jobb- och utvecklingsgarantin (JOB) har varit belysta i media den senaste tiden. Så brukar det vara; när uppenbara problem börjar växa sig stora, så går de helt enkelt inte att ignorera längre. Detta är något som Regeringen och Alliansen skulle behöva börja inse på allvar.

Alliansens bemötande av de exceptionellt stora problemen inom sjukförsäkringen har varit undermålig, och det är ganska milt uttryckt. Sjukförsäkringsfrågan är förra mandatperiodens i särklass största skandal. Det har varit – och är fortfarande – ett systematiskt förtryck mot en mycket svag grupp människor som verkligen behöver all hjälp och stöd de kan få.

Detta förtryck har satts i system och har organiserats nationellt av Regeringen via Försäkringskassan med stöd av den i Riksdagen framröstade s.k. ”rehabiliteringskedjan” och de diagnosbaserade riktlinjerna för sjukskrivningstider (Försäkringsmedicinskt beslutsstöd, Socialstyrelsen). Regeringen är ansvarig för detta, och högst ansvariga är i dagsläget följande personer: Statsminister Fredrik Reinfeldt (M), Socialminister Göran Hägglund (KD) och Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M). Om någon invänder mot min beskrivning och vill debattera detta med mig, så är ni mer än varmt välkomna här.

Jag ser nu tendenser som antyder att en liknande historia nu påbörjas i debatten om Jobb- och utvecklingsgarantin. Jag misstänker dessutom att Alliansen kommer att hantera denna fråga lika illa som sjukförsäkringsfrågan. Detta bådar inte gott för de som befinner sig i åtgärderna.
Gör en gemensam sak av frågan. Hjälp varandra. Värdet av summan är alltid mycket större än delarna. Länka till JOB-bloggar för att uppmärksamma dem om detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar